Wie zijn wij...

Een aantal trotse eigenaren van Steyr oldtimer tractoren leek het een leuk idee om in contact te komen met andere eigenaren van Steyr oldtimer tractoren en om in groepsverband deel te nemen aan evenementen. Op 27 januari 2002 werd bij Henk van Loon in Dongen een eerste bijeenkomst gehouden. De opkomst was bijzonder groot, zo’n 50 personen, waarvan ook een tiental uit België. Tijdens deze bijeenkomst werd Steyrclub Nederland – België opgericht.

 

Nu, 15 jaar later, is Steyrclub Nederland – België uitgegroeid tot een hechte vriendengroep met ruim 200 eigenaren, van één of meerdere Steyr oldtimers (tractoren en vrachtwagens), uit Nederland, België en zelfs een uit Duitsland.

 

Elk jaar wordt er in januari een bijeenkomst gehouden bij Henk van Loon in Dongen. Hier wordt de deelname aan evenementen besproken en waar het jaarlijkse Steyr-treffen wordt georganiseerd. Verder wordt er tijdens en na de lunch allerlei nieuws uitgewisseld.

 

Een van de eerste evenementen waaraan Steyrclub Nederland – België deelnam, was het Internationaal Historisch Festival in Panningen, waarbij ter gelegenheid van het 55-jarig bestaan van Steyr een speciale  "Steyr-ring" te bezichtigen was. De afgelopen jaren heeft Steyrclub Nederland – België nog aan talloze andere evenementen deelgenomen. Enkele hoogtepunten zijn:

  • Jaarlijkse 2-daagse toertocht (Steyr-treffen) georganiseerd door één of meerdere leden van de Steyrclub Nederland - België
  • Meerdaagse reizen naar Oostenrijk met oa bezoek aan de Steyrfabrieken 
  • Beklimming van de Gross Glockner en deelname aan Oldtimer Traktor WM 
  • Bijdrage aan de “Steyr-ring” tijdens het Internationaal Historisch Festival in Panningen
  • Wereldrecordpoging langste rij Steyr tractoren in Weissenkirchen

Naast deelname aan evenementen en toertochten, is Steyrclub Nederland – België ook verantwoordelijk voor de organisatie van de jaarlijkse H.M.T. Ruilbeurs Dongen en H.M.T. Toertocht De Moer.