Klik op het jaartal om naar het gewenste verslag te gaan


Toertocht Steyrclub 2018 Maldegem

Op woensdagmiddag 20 juni komen we aan in het zonnige Maldegem, bij de Smouffelbeekhoeve. Na een goede ontvangst hebben we eerst de tractors gelost en hebben we genoten van een heerlijke maaltijd. Na het eten zijn we in Maldegem bij de plaatselijke loonwerker gaan kijken. Hij reed dan niet met het goede merk (iets met groen met geel), maar het was toch mooi om te zien hoe het in al die jaren veranderd was..

Donderdagmorgen vertrokken we de toertocht stipt om 10 over 8 's morgens, het was een heel stuk kouder dan de woensdag, dus iedereen had zijn winterjas al aangetrokken. Die morgen hebben we een oorlogsmuseum bezocht in Knokke Heist(Ramskapelle). De eigenaar was een zoon van een Engelse oorlogssoldaat en is zodoende allerlei spullen uit de oorlog gaan verzamelen. Toen we hier weer uitgekeken waren zijn we de tocht weer vervolgd richting Zeebrugge. Hier hebben we nog langs de kustlijn gereden met al onze Steyrs, iets wat je in Nederland niet snel zou meemaken! In Zeebrugge hebben we bij een mooi visrestaurant gegeten, na de middag had er iemand startproblemen dus het voorste gedeelte van de toertocht konden we niet meer zien en er was ook niemand die de weg wist in het drukke Zeebrugge, dus hier zijn we nog even verdwaald. Maar uiteindelijk toch nog redelijk snel weer aan kunnen sluiten bij de rest.

Hierna zijn we doorgereden naar een Melkmuseum. Nadat we hier een interessant rondleiding hebben gekregen en hebben gezien hoe de ontwikkelingen in de loop der jaren veranderd zijn, zijn we de toertocht weer voorgezet. We hebben nog een tussenstop gemaakt bij een paardenboer en zijn toen doorgereden naar onze eindbestemming de Smouffelbeekhoeve.

 

Na een goed maal en nog een afzakkertje gedronken te hebben zijn we maar gaan slapen na deze drukke dag.

 

Op vrijdagmorgen zijn we weer vroeg uit de veren. We zijn nu vertrokken richting Oostkamp waar we bij de heer Timmerman zijn ontvangen. Hier hebben we zijn verzameling bekeken. Er was van alles te zijn, van prairie tractoren tot Gloeikoppen tot een Fordson Doe. Het was zeker de moeite waard met al die oldtimer liefhebbers. Hierna hebben we onze tocht voortgezet richting Zedelgem, waar we werden ontvangen bij de New Holland fabriek. Nadat hier een heerlijke lunch gekregen hebben, hebben we een rondleiding gekregen door de fabriek. Voor iedereen een interessante ervaring en hebben we kunnen zien hoe hier de maaidorsers, hakselaars en balenpersen worden gemaakt. 's middags hebben we onze tocht verder gereden en nog een tussenstop gemaakt om een lekkere ijsco te eten.

 

's avonds komen we weer aan bij de Smouffelbeekhoeve waar we weer een heerlijke maaltijd geserveerd krijgen en nog een gezellige feestavond hebben.

Hier werd dan ook besloten dat de Steyr toertocht in 2019 door ons georganiseerd gaat worden, in de regio van Rijsbergen/Zundert.

 

Complimenten aan de organisatie en de Smouffelbeekhoeve, het was weer super voor elkaar!

 

Thomas Aerts


H.M.T. Toertocht De Moer 2018

Op maandag 2e Pinksterdag was het voor de 11e keer toertocht de Moer. Zoals altijd was de start bij Henk en Cor van Loon in Dongen. De eerste deelnemers waren er al om 9.00 uur. Ze werden getrakteerd op koffie en thee en een lekkere koek.

Om 10.30 uur werd het startsein gegeven. Jan de Bruijn reed voorop. Hij zet ieder jaar weer een mooie toertocht uit. De tocht ging via Dongen naar Tilburg. Daarna richting Rijen en weer terug naar Dongen. Bij Kees van Dongen stonden de dames klaar met koffie, thee of fris. En natuurlijk met de broodjes worst, ham en kaas.

 

Om 13.30 uur werd gestart voor het 2e gedeelte. 

Deze tocht ging van Dongen naar ’s Gravenmoer. Daarna richting Waspik, Sprang-Capelle, Kaatsheuvel, de Moer en weer terug naar Dongen. Naar Henk en Cor van Loon. Hier stond het buffet weer klaar. We kunnen terug kijken op een mooie dag. We waren met 71 deelnemers en 56 tractoren.

Iedereen heeft weer kunnen genieten en gezellig bij kunnen praten. Jan de Bruijn bedankt voor het steeds weer uitzetten van deze mooie toertochten. Henk en Cor van Loon bedankt dat wij bij jullie te gast mochten zijn. Kees van Dongen bedankt voor het beschikbaar stellen van je museumpje om te lunchen. En natuurlijk ook onze dames bedankt, die er steeds weer voor zorgen dat onze deelnemers niets te kort komen aan eten en drinken. Deelnemers bedankt en weer tot volgend jaar.